Categories
Uncategorized

Ympäristöystävällinen majoittautuminen

Ympäristöystävällinen majoittautuminen

Majoittautuminen ja liikkuminen, kuten koko turismi on yksi eniten saastuttavimmista teollisuuden aloista. Onneksi kuitenkin muutos on alkanut tapahtua kokoajan kiihtyvään tahtiin ja hotellit, majatalot ja matkailualan yritykset suorastaan kilpailevat siitä, kenellä on asiakkailleen ympäristöystävällisin majoittautumismuoto tarjolla. Vihreä ja ympäristöystävällinen majoittautuminen on yleensä myös hyvä markkinointikeino uusien asiakkaiden hankkimiseksi. Majoitusta valittaessa kannattaa kuitenkin olla tarkkana, että lupaukset vihreydestä ja ympäristöystävällisyydestä myös todella pitävät paikkansa.

Auringon voimaa

Yritykset ovat investoineet viimeaikoina valtavasti aurinkopaneeleihin ja taustalla onkin syy haluta nostaa ympäristöystävällisyysastettaan ja imagoaan, mutta myös selvä rahansäästö. Aurinkopaneelien hinnat ovat tulleet reilusti alaspäin ja hyötysuhde onkin kasvanut vuosien saatossa melkoisesti. Samaten sähkön hinta on ollut jatkuvasti kasvussa. Tämä onkin mahdollistanut monille pienemmillekin yrityksille kannattavan investoinnin uusiutuvan energian käyttöön.

Aurinkokeräimillä saadaan aikaan merkittäviä säästöjä ja tuotettua lämpöä ekologisesti, Moni hotelli Helsingissä onkin siirtynyt käyttämään kaukojäähdytystä, hyödyntäen näin omaa hukkalämpöä kaupungin lämpöjärjestelmässä, saaden samalla edullisesti ja vaivattomasti kylmää, joka on selvästi ympäristöystävällisempää, kuin kylmän tuottaminen omalla järjestelmällä, paikan päällä omassa rakennuksessa. Paikallisesti tuotettu energia onkin mitä parhaimpia tapoja tuottaa kestävää energiaa.

Terveellisempää ruokaa

Hotellit ovat viime vuosina alkaneet enemmän ja enemmän panostaa vegaanisiin tuotteisiin ja valikoimat ovatkin laajentuneet valtavasti. Vegaaniset tai kasvispainotteiset aamiaiset, sekä illallisvaihtoehdot ovat samaan aikaan terveellisiä, että ympäristöystävällisiä.

Lähellä tuotettu kasvisruoka onkin yleensä paras mahdollinen vaihtoehto luonnon ja itsensä kannalta. Valmistajat tuottavat jatkuvasti erilaisia uutuustuotteita, jotka ovat käytännössä vastaavia lihaversioiden kanssa niin käytettävyydeltään, makutuntumaltaan ja koostumukseltaan. Usein ruokalistoissa on merkinnät vegaanisista tuotteista, mutta välillä kokit myös mielellään tekevät muistakin listan tuotteista vegaanisia versioita. Kannattaa siis rohkeasti tiedustella josko se olisi mahdollista!