Vastuullisia lahjavalintoja

Vastuullisia lahjavalintoja

Kesä on juhlien aikaa: valmistujaiset, rippijuhlat, häät, kihlajaiset ja muut juhlat kannattaa pitää juuri nyt, kun Suomen säät ovat parhaimmillaan ja ihmiset lomilla. Juhliin kuuluvat olennaisesti myös lahjat ja ne tuottavatkin monelle harmaita hiuksia – miten muistaa ystävää tai sukulaista merkkipäivänä eettisesti ja vastuullisesti? Kukaan ei kaipaa turhaa krääsää, joka kertyy nurkkiin ja lopulta roskiin. Seuraavaksi esittelemme muutamia lahjaideoita, joita sekä lahjan saaja että luonto arvostavat.

Aineettomat lahjat ovat aina saajalleen mieluisia ja usein odottamattomia. Voit antaa juhlakalulle elämyslahjakortin johonkin sellaiseen kokemukseen, mitä hän ei olisi koskaan itse osannut keksiä, esimerkiksi pakohuoneeseen, kummituskierrokselle tai benji-hyppyyn. Lahjakortti kannattaa valita siten, että sen saaja voi itse valita itselleen sopivimman käyttöpäivän. Myös ravintolalahjakortit ovat aina mieluisa valinta. 

Lahjan ei aina tarvitse olla yllätys, sillä usein tarpeellisin lahja on sellainen, jonka lahjansaaja olisi itsekin ollut ostamassa. Kannattaa siis kysyä suoraan, olisiko jotain sellaista, mitä juhlakalu on hankkimassa ja kysyä, voisiko osallistua hankintaan. Etenkin opiskelijat arvostavat käyttälahjoja, sillä omaan kotiin muuttaessa käyttötarvikkeista muodostuu usein suuri menoerä pieneen opiskelijabudjettiin. Laadukas vedenkeitin, hyvä veitsisetti tai kahvinkeitin ovat esimerkkejä lahjoista, joita varmasti arvostetaan!

Itsetehty lahjakortti on aina hyvä valinta. Lahjakortti oikeuttaa johonkin palvelukseen tai yhteiseen ajanvietteeseen, jonka saaja voi kortilla lunastaa. Pikkulasten vanhemmat arvostavat varmasti lastenhoitopalvelusta ja isä vaikkapa yhteistä leivontahetkeä lapsen kanssa. Vain taivas on rajana ideoita keksiessä! Voit myös tehdä sarjakortin, jolla saa vaikkapa viisi hierontaa tai kasvonaamiota, joita lahjan saajalla on aikaa lunastaa koko vuosi. Lisäksi saat viettää laatuaika läheisesi kanssa!