Kategoriat
Uncategorized

Vaali ympäristöä panostamalla laatuun

Monet tuotteet, kuten vaatetus, kodin käyttötavara, teknologia tai sisustus eivät tänä päivänä ole lähtökohtaisesti yhtä laadukasta tekoa kuin ennen. Kun yrittää säästää rahaa, on helppo ajatella että on järkevintä ostaa halvin vaihtoehto, mutta loppujen lopuksi näin tehdessään joutuu todennäköisesti maksamaan enemmän, sillä huonolaatuinen tavara ei kestä käytössä pitkään ja sen joutuu pian korvaamaan uudella. Alle listattuna on pari vinkkiä, joilla voit säästää sekä ympäristöä että pitkällä tähtäimellä myös lompakkoasi.

Osta kierrätettyä

Esimerkiksi huonekalut tehtiin ennen kestämään. Kierrätyskeskuksista löytyy paljon huonekaluja ja tekstiilejä moneen makuun. Osassa saattaa olla hieman käytön jälkiä kuten kulumaa pinnassa tai pieniä kolhuja, mutta tulee silti huomattavasti edullisemmaksi korjata pikkuvirheet kuin ostaa kokonaan uutta. Käsistään taitava voi hyvin esimerkiksi itse kitata pienet kolot ja uusia puisen huonekalun lakkapinnan. Vanhasta saa uutta myös verhoilemalla huonekalujen kangasosat täysin uusiksi tai maalaamalla puuosat kokonaan toisen väriseksi. Kierrättäjällä on vain mielikuvitus rajana, eikä täysin ehjää ja käyttökelpoista tavaraa kannata ohittaa vain esimerkiksi sisustukseen sopimattoman värin vuoksi.

Osta taatusti laadukasta

Jos kuitenkin haluat ostaa mieluiten kaiken uutena, panosta todella laatuun. Halpa hinta saattaa houkutella esimerkiksi pikamuodin pariin, mutta tuotteet eivät pidemmällä tähtäimellä kestä pesua ja saat olla koko ajan ostamassa uusia. Laadukkaita huonekaluja takuulla myy esimerkiksi https://www.masku.com/ jolta löytyy kalusteet joka tarpeeseen. Kun ostat heti laadukasta, voi tavara kestää hyvää huolta pitämällä jopa vuosikymmeniä, etkä joudu jatkuvasti murehtimaan vanhan hävittämisestä ja uuden tilalle ostamisesta. Kannattaa siis ostaa heti kerralla kestävää.