Tuotteiden valmistajat pyrkivät kokoajan enemmän ekologisuuteen ja energiatehokkuuteen

Tuotteiden valmistajat pyrkivät kokoajan enemmän ekologisuuteen ja energiatehokkuuteen

Ekologisuudesta ja energiatehokkuudesta on tullut päivän sana. Ekologisuus, kierrätettävyys ja ympäristöystävällisyys ovat nykyaikana kokoajan tärkeämmässä ja tärkeämmässä roolissa. Aikaisemmin ympäristöystävällisyys on saattanut tarkoittaa ”vain turhia kuluja”, mutta nykyään kun ihmisen roolia ympäristön hyvinvoinnin kannalta ymmärretään paremmin, on huomattu että se on välttämätöntä ja osa yrityksistä onkin tehnyt siitä itselleen kilpailuvaltin. 

Monet kotimaiset ja kansainväliset yritykset ovat huomanneet kuinka paljon heidän tuottamansa hyödykkeet kuluttavat tai tarvitsevat energiaa. Hyvä esimerkki ovat kotimaiset Iittala lasit, joiden valmistamiseen tarvitaan paljon lämpöä, jotta hiekasta saadaan lasia. Prosesseja tehostamalla hukkalämmön ja tätä kautta tarvittavan energian määrää on saatu vähennettyä huomattavia määriä. Tämä on ympäristön kannalta hyvä asia ja tätä kautta myös yritys säästää rahaa. 

Kodinkoneiden energiatehokkuus kasvaa kokoajan

Kodinkoneet käyttävät nykyään huomattavasti vähemmän energiaa, kuin vielä joitain vuosia, saatika vuosikymmeniä sitten. Nykyään laitteet vaativat huomattavasti vähemmän energiaa tehdäkseen saman työn, kuin mitä aiemmin. Tämä on todella hyvä asia, koska sähköä joudutaan tuottamaan vähemmän ja se voidaan tuottaa ympäristöystävällisemmin, kuin aiemmin. 

Monet pienet kodinkoneet, kuten vaikka OBH Nordica kahvinkeitin käyttää nykyään paljon vähemmän energiaa veden lämmittämiseen ja valmiin kahvin aikaansaamiseksi. Tämä on myös kuluttajan kannalta hyvä asia, koska energiasta joutuu silloin maksamaan vähemmän. Pienet kodinkoneet myös nykyään yleensä lähtökohtaisesti sammuttavat itsensä tietyn ajan kuluessa, eivätkä näin ollen vie turhaan sähköä. 

Jääkaapit ovat myös kehittyneet ajan mittaan paljon energiatehokkaammiksi. Kylmäaineista ja muista meteriaaleista on tullut ympäristöystävällisempiä ja laitteiden eristys on paljon parempi kuin aiemmin. Näin laitteet kuluttavat vähemmän energiaa ja ovat helpommin kierrätettävissä. Luonnon kannalta myös kierrätettävyys on isossa roolissa ja tämä tukeekin terveellisempää ja ekologisempaa elämäntapaa.