Säästä ympäristöä ja rahaa tekemällä itse

Säästä ympäristöä ja rahaa tekemällä itse

Monesti nykypäivänä unohtuu se mahdollisuus että asioita voi tehdä myös itse, ilman että niitä tarvitseekaan ostaa kaupasta. Varsinkin metsän antimet, kuten marjat, sienet, riista ja kalat ovat loistavaa ravintoa, jota voi lähes poikkeuksetta hankkia jokamiehenoikeuksien avulla tai pienellä maksulla. 

Varsinkin sienet ja marjat ovat loistavia raaka-aineita, joita kannattaa säilöä mahdollisuuksien mukaan itselle talteen. Marjoista saa valtavasti erilaisia ruokia, jälkiruokia, lisukkeita ja herkkuja aikaiseksi. Varsinkin oman mehun ja hillon tekeminen voi olla kokemus, jonka jälkeen itse tehtyä arvostaa paljon enemmän.

Jos sinulla on perhettä, voitte jakaa tämän kokemuksen ja tehdä yhdessä. Yleensä varsinkin perheen pienimmät haluavat olla avuksi ja heistä on mukavaa puuhata kaikenlaista erilaista. Saatkin siis varmasti yhteistä perheaikaa niin että muistot säilyvät vielä pitkään ja lapsetkin saattavat isompana muistaa tämän yhteisen puuhan.

Marjoja, mehua ja hilloa

Hillon ja mehun tekeminen marjoista onkin yksi parhaita käyttötarkoituksia, mitä marjoille voikaan keksiä. Marjojen hyödyntäminen on onneksi helppoa ja käytännössä et voi epäonnistua, jos seuraat ohjeita niinkuin niissä on neuvottu tekemään.

Valmiista mehusta voi tehdä maukasta limonadia, joka on todella loistava kotona tehty vaihtoehto kaupan vastaavalle versiolle. Sodastream hiilihapotuslaitteella saat edullisesti ja helposti tehtyä vaikka mustikkamehusta mustikkalimonadia suoraan sitä halutessasi. Tästä versiosta varmasti tykkäävät myös lapset. Iittala juomalasit ovat oiva kunnioitus laadukkaan, itsetehdyn limonadin juomiseksi.

Itsetehty hillo on loistava lisuke erilaisiin jälkiruokiin ja herkkuihin. Kaupan vastaavat eivät todennäköisesti ole lähellekään niin hyviä, kuin mitä itse saat valmistettua. Kannattaakin siis rohkeasti tarttua toimeen ja hyödyntää marjat itse tehtyihin herkkuihin, eikä ostaa vastaavia, teollisesti valmistettuja versioita.