Säästä häissäsi ympäristöä ja lompakkoa

Hääjuhlat ovat tunnetusti melko kallis tapahtuma ja niihin onkin usein säästettävä vuosikausia rahaa. Tämän lisäksi useille koristeille ei ole enää jatkossa mitään käyttöä, sillä ne saattavat liittyä ainoastaan juhlaansa viettävään hääpariin, eivätkä tämän vuoksi mene kaupaksi kierrätyskäyttöön. Rahaa ja luontoa voi kuitenkin säästää tekemällä mahdollisimman paljon käsin. Kun säästää koristeluissa, voi esimerkiksi häämatkaan ja -sviittiin panostaa hieman enemmän, esimerkiksi Lilla Roberts tarjoaa tähän upeat puitteet. Tässä kolme DIY-ideaa hääkoristelua varten.


Kukkaset

Suomen luonto on erityisesti kesähäiden aikaan valtoimenaan kukkia valmiina poimittaviksi. Niitä voi kerätä koristeiksi maljakoihin ja jopa morsiuskimppuun. Jos kukkien kunto huolettaa, voisi kimput kerätä paljonkin etukäteen ja kuivattaa omaperäistä koristelua varten. Syksteemaan taas voi hyvin kerätä värikkäitä lehtiä ja pihlajanoksia, talvella havupuiden oksat ja kävyt tuovat omaa pohjoista tunnelmaansa.

Tekstiilit

Monet hääjuhlassa usein nähdyt tekstiilit olisi mahdollista hankkia myös käytettyinä. Erityisesti pitsiä löytyy taatusti jokaisesta mummolasta ja kirpputoreilta. Pese tekstiilit vain hyvin ja ne ovat täysin käyttökelpoisia, kauniita ja sopivat romanttiseen tyyliin. Mikäli lähipiiristä löytyy yksikin ompelutaitoinen, ovat mahdollisuudet lopulta melko rajattomat, sillä tällöin jopa häämekon voi uskaliaasti ostaa käytettynä ja modata.

Kynttilät

Erityisesti pienten lasten vanhempien kannattaa säästää kaikki lasiset vauvanruokapurkit, sillä niistä saa pienellä vaivalla sieviä kynttiläkippoja. Purkkeja voi koristella esimerkiksi maalaten tai juuttinarulla ja ellei omia lapsia vielä ole, niin jollain läheisellä taatusti on. Tyhjiin lasipulloihin voi myös sujauttaa led-valonauhoja ja koristella ne mielensä mukaan. Kierrätyslasia kannattaa suosia, sillä ne saattaa mahdollisesti saada myytyä tai lahjoitettua eteenpäin ennen keräysastiaan heittämistä.