Säästä energiaa ja luonnonvaroja helposti kotona

Säästä energiaa ja luonnonvaroja helposti kotona

Iso osa luonnonvaroista ja energiasta kulutetaan kotona, asunnoissa, joissa asumme. Ympäristöstä kannattaakin pyrkiä pitämään huolta ja onneksi pienilläkin teoilla on mahdollista saavuttaa suuria säästöjä niin energian ja raaka-aineiden käytön lisäksi, kuin rahallisia säästöjä. 

Kuluta energiaa viisaasti vähemmän

Keitä vettä vain tarpeellinen määrä. Jos keität kuumaa vettä liikaa, ylimenevä lämpöenergia on kulutettu turhaan ja asioiden lämmittäminen ja viilentäminen on suurimpia energian tarvitsijoita kodeissa. Tehokas vedenkeitin kiehauttaa nopeasti ja puhtaasti veden kiehuvaksi, jolloin itseasiassa säästät energiaa verrattuna siihen, että vettä pitäisi kiehuttaa pidemmän aikaa. 

Nykyään laitteet ovat hyvin energiatehokkaita verrattuna aiempiin vuosiin. Kuitenkin myös tästä voidaan saada säästöjä verrattuna aiempaan kulutukseen. Esimerkiksi hankkimalla kytkimellisen jatkojohdon voit sammuttaa täysin laitteet, jotka muuten menisivät vain valmiustilaan. Näin pienet, muutamien tai muutamien kymmenien Wattien kulutukset kertautuvat suuriksi säästöiksi vuositasolla.

Otatko pitkiä suihkuja? Jos nautit pitkistä suihkuista, kannattaa harkita jos vähentäisit suihkun painetta yksinkertaisesti vain kääntämällä kytkintä vähemmän ja näin ollen kuluttaisit saman määrän tai jopa vähemmän vettä, mutta voisit silti nauttia lämpimästä ja pitkästä suihkusta. 

Vähennä turhan muovin määrää

Muovi on monien mielestä todella paha, mutta todellisuudessa se on sitä vain väärin käytettynä ja luontoon heitettynä. Muovin avulla pakkauksia voidaan keventää merkittävästi ja näin ollen vähentää kuljetuksesta aiheutuvia päästöjä. Muovin avulla voidaan myös saada merkittävästi tiiviimpiä pakkauksia, jolloinka ruoat ja tuotteet pysyvät parempina huomattavasti pidempään. 

Pidätkö paljon virvoitusjuomista? Silloin Sodastream hiilihapotuslaite on hyvä vaihtoehto juomapullojen määrän vähentämiseksi. Näin sinun ei tarvitse kantaa turhia muovipulloja edestakaisin, vaan voit nauttia raikkaasta, juuri valmistetusta virvoitusjuomasta ja näin ollen vähentää turhan muovin määrää. Jos käytät juomissa erilaisia makunesteitä, näiden muoviset purkit on helppoja viedä muovinkierrätykseen, antaen niille uuden elämän.