Kategoriat
Uncategorized

Ruoan ekologisuuden merkitys

Mitä on kestävä ruoka?Aamiainen on päivän tärkein ateria. Elääksesi terveellistä elämää, sinun ei pitäisi koskaan jättää aamiaista väliin. Sen sijaan, että ostat aamiaisen tien päällä, voit helposti valmistaa ekologisen aamiaisen aamulla yksinkertaisilla ainesosilla. Voimme omilla päivittäisillä valinnoillamme todella
auttaa planeettaamme vähentämällä hiilijalanjälkeämme.

Mitä on kestävä ruoka?

Useimmat ihmiset ovat yhtä mieltä siitä, että kestävä ruoka on hyvä asia. Kestävien viljelymenetelmien käyttö sekä ruoanlaitto ja ruoan kestävä valmistaminen voivat vähentää haitallisia vaikutuksia maapallollemme. Mutta mitä kestävä ruoka oikeastaan tarkoittaa?
Kestävyyden merkitys vaihtelee hieman riippuen siitä, kuka vastaa kysymykseen. Itse määrittelisin kestävän ruoan kuitenkin seuraavalla tavalla:

  • Tyydyttää ihmisen ravitsemus- ja kuitutarpeet.
  • Parantaa ympäristöä ja luonnonvaroja, joihin maatalous perustuu.
  • Hyödyntää mahdollisimman tehokkaasti luonnonvaroja.
  • Ylläpitää maataloustoiminnan elinkelpoisuutta.
  • Parantaa viljelijöiden ja koko yhteiskunnan elämänlaatua.

Miksi ruoan kestävyydellä on väliä?

Tapa, jolla ostamme, säilytämme ja valmistamme ruokaa, voi vaikuttaa syvästi ympäristöömme. Kohtaamme kuitenkin paljon kestäviä ruokavalintoja käydessämme ruokaostoksilla ruokakaupassa, joilla voimme vaikuttaa laajempaan ympäristöömme. Meillä on myös mahdollisuus ostaa ruokaa paikallisilta viljelijöiltä viljelijän markkinoilta.

Suurin osa ruokakaupasta löytämistämme ruoista ei kuitenkaan ole kestävää ruokaa. Suurin osa ruokakaupasta ostamastamme ruoasta valmistetaan haitallisilla öljyillä, jotka tuhoavat maaperää, saastuttavat vettä ja kuluttavat ympäristöä. Ruokaa myös kuljetetaan, jalostetaan, varastoidaan ja jaetaan käyttämällä valtavia määriä fossiilisia polttoaineita ja uusiutumattomia energialähteitä, mikä kasvattaa hiilijalanjälkeämme.

Nopeita kestäviä aamupalaideoita

Kuten olemme edellä maininneet, sinun ei pitäisi koskaan jättää aamiaista välistä. Alla on pari nopeaa aamiaisideaa, jotka voit syödä ennen töihin lähtöäsi. Vaihtoehtoisesti voit myös nauttia aamupalasta kahvilassa. Aamiainen Helsingissä on loistava idea silloin, kun sinulla on kova kiire.

Hedelmät ja juusto

Tämä on ravitseva aamiainen, jonka voit valmistaa ja syödä hetkessä kävelemällä ulos ovesta. Tartu vain omenaan, tee muutama viipale, lisää 1-2 unssia cheddaria ja saksanpähkinöitä, ja sinulla on terveellinen tasapainoinen aamiainen.

Kaurapuuro

Ota kulho kaurahiutaleita ja lisää siihen suosikkihedelmäsi. Lisää lopuksi orgaanista jogurttia ja
hunajaa makeutta varten ja sinulla on edessäsi maukas aamupala.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *