Pienillä ratkaisuilla kohti vastuullisempaa ja kannattavampaa yritystä

Pienillä ratkaisuilla kohti vastuullisempaa ja kannattavampaa yritystä

 

Yhä useammat yritykset tekevät töitä ilmastonmuutoksen torjumisen eteen. Monet yritykset ovat havainneet, että vastuullisen liiketoiminnan avulla yritykset voivat kehittää kilpailukykyään, imagoaan ja brändiään. Vastuullisuus on ollut Woltti Groupin liiketoimintajohtaja Jarkko Kivikosken mukaan yrityksessä mukana sen alusta alkaen. Kivikoski puoltaa holistista kestävää toimintatapaa.

Vastuullisuuden tulee olla liiketoiminnan lähtökohta. Se avaa ovia myös entistä luovemmille ratkaisuille. Tapahtuma-alalla nokkeluus on useimmiten pyörinyt sen ympärillä, että ylöspano on joka kerta tyylikkäämpi. Ajattelemme Wolttilla kuitenkin niin, että teemme asioita siten, että niillä on merkitystä. Tekemällä asioita oikein myös tuloksellisuus paranee ja siinä on isoin ero toimijoiden kesken

 Kivikoski sanoo

Kivikosken mielestä erityisesti hänen alallaan pitäisi käydä paljon laajempaa keskustelua ympäristövastuullisuudesta, sillä se on paljon muutakin kuin hiilijalanjäljen vähentämistä.

Kuluttajilla on kuitenkin yhtä iso vastuu kestävän tulevaisuuden saavuttamisessa. Jokaisen meistä on muutettava ostokäytäntöjämme, jotta voimme edistää yhteistä hyvinvointiamme tulevaisuudessa. Emme voi jättää ympäristön pelastamista vain yritysten harteille, vaan meidän täytyy omilla konkreettisilla valinnoillamme ohjata yrityksiä parempaan suuntaan.