Kategoriat
Uncategorized

Mitä ekoystävällisyys oikeasti tarkoittaa?

Termiä ”ympäristöystävällinen” käytetään paljon – voit nähdä sitä yhdistettynä aina voileipäpusseista autoihin. Koska sitä käytetään niin usein, ihmisen voi olla vaikea ymmärtää ympäristöystävällisen elämäntavan ja tuotteiden merkitystä. Ja jos et ole varma, mitä sana todella tarkoittaa, yritykset voivat johdatella sinua harhaan perättömillä väitteillä.

Ekoystävällisyyden merkitys

Yksinkertaisin tapa määritellä, mitä ympäristöystävällisenä oleminen tarkoittaa, on tarkoituksellinen ja tietoinen eläminen. Ekoystävällinen ihminen keskittyy siihen, ettei hän vahingoita ympäristöä.

Ympäristöystävällisyys on kuitenkin paljon muutakin kuin vain valojen sammuttamista, kun poistut huoneesta tai jätteiden lajittelua kierrättämistä varten.

Kuinka ihminen voi tulla ekoystävälliseksi?

1. Helposti muistettava vinkki elämän kaikille alueilla: älä kuluta yhtään enempää kuin sinun täytyy. Ohje pätee sähköön, veteen, annosteltaviin tuotteisiin (kuten shampoo tai pyykinpesuaine), ruokaan jne.

2. Älä hanki sellaisia tavaroita, joita et välttämättä tarvitse. Hanki ainoastaan sellaisia tavaroita, joita käytät.

3. Jos pysyt, osta tarvitsemasi tuotteet käytettyinä.

4. Lopeta päivitysshoppailu. Jos käytössäsi oleva tavara toimii hyvin, miksi tarvitsisit uuden? Esim. uudet koneet tai laitteet eivät välttämättä poikkea vanhemmista ominaisuuksiltaan juurikaan. Laitteen ulkonäköä muuttamalla saadaan kuluttaja tuntemaan ”vanha” laitteensa vanhaksi, jotta hän ostaisi uuden. Älä mene lankaan.

5. Älä osta kertakäyttötuotteita. Tuotteiden tuotantoketju kuluttaa paljon erilaisia resursseja. On järjetöntä heittää arvokkaita resursseja kuin savuna ilmaan. Jos sinun täytyy hankkia uusia tuotteita esimerkiksi keittiöösi, hanki laadukkaita keittiövälineitä maku ja kauppa verkkokaupasta. Sivustolta löydät ekoystävälliset kahvinkeittimet ja maljakot sekä monia muita kestäviä keittiövälineitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *