Kategoriat
Uncategorized

Millainen ihminen on ympäristöaktivisti?

Maa on ainoa koti, joka meillä on. Ihmiset, eläimet ja kasvit – meidän kaikkien on pakko asua tällä planeetalla niin kauan kuin voimme. Ihmisen toiminta on kuitenkin vahingoittanut maata niin syvästi, että planeettamme saattaa olla tuhoutunut ensi vuosisadan vaihteeseen mennessä. Huolestuttavampaa on kuitenkin se, että vahingoitamme planeettaamme edelleen, vaikka tiedämme että tuhoamme planeettaamme toiminnallamme.

Järvet ja muut vesilähteet ovat kuivumassa ympäri maailmaa vaikeuttaen lukemattomien ihmisten veden ja ruuan saantia, kun taas muualla sateet ovat saaneet kokonaiset kaupungit veden alle. Arizonan Kuolemanlaakson kaltaiset paikat ovat kelvottomia tietyn kellonajan jälkeen ja Kiina tuo tuoretta ilmaa Kanadasta, koska sen oma ilma on niin epäpuhdasta.

Ympäristöaktivistin määritelmä

Ympäristöaktivisti on henkilö, joka on tietoinen vaikutuksista, joita ihmisen toiminnalla on ollut – ja tulee vielä olemaan – planeetallemme ja sen asukkaille. Ympäristöaktivisti kannattaa myös kestävien, ympäristöystävällisten menetelmien käyttämistä ihmiskunnan kehityksen edistämiseksi.

Kuinka voit auttaa ympäristöaktivisteja

Kun ilmastonmuutos ahdistaa, on helppo sysätä vastuu muille. Poliitikoille. Kiinalle. Yrityksille. Ajatella, ettei yhden ihmisen valinnoilla ole mitään väliä.

Tosiasiassa yksittäinen ihminen voi tehdä suuren vaikutuksen, sillä arviolta 68–70 prosenttia maailman kasvihuonepäästöistä syntyy yksittäisten ihmisten kuluttamisesta. Poliitikot ja yritykset eivät voi tehdä kaikkea meidän puolestamme. Jos haluamme paremmat talvet ja kesät meidän täytyy yhdessä ottaa ilmastonmuutos vakavasti.

Jos haluat vaikuttaa ilmastonmuutokseen myönteisesti, älä hanki tarpeettomia tavaroita tai kertakäyttötarvikkeita. Panosta laatuun – jos tarvitset kahvinkeittimet ja keittiöveitset kotiisi hanki ne kestävinä. Heikkolaatuiset kahvinkeittimet ja leikkuulaudat kuormittavat ympäristöä paljon, koska ne eivät kestä pitkään ja sinun tulee uusia välineesi jatkuvasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *