Kategoriat
Uncategorized

Matkustelu kotimaassa on ympäristöteko

Matkustelu kotimaassa on ympäristöteko

Kotimaanmatkailu on viime vuosina noussut erittäin suosituksi vaihtoehdoksi heille, jotka kaipaavat seikkailuja ja uusia maisemia. Jo pitkään on puhuttu lentämisen hiilijalanjäljestä ja matkustelun haittapuolista, joita jokainen vastuullinen matkustaja joutuu pohtimaan. Suomi tarjoaa kuitenkin uskomattoman monia erilaisia kohteita, joihin voit matkustaa autolla, junalla, bussilla tai vaikkapa kimppakyydillä. Sinun ei siis tarvitse lentää kaukomaihin saadaksesi lomastasi irti kaiken – ja enemmän.


Lappi on ulkomaita myöten tunnettu upeasta luonnostaan ja aidosta talvestaan. Lumiset tunturimaisemat, lukuisat mahdollisuudet kokeilla erilaisia talviurheilulajeja ja mielenkiitoiset kulttuurikohteet houkuttelevat turisteja läheltä ja kaukaa. Lapissa voit vaikkapa kokea poroajelun, tutustua uskomattomaan tunturimaisemaan, lasketella hyvin hoidetuissa rinteissä tai katsella revontulia. Koska luonto on Lapissa lähellä ja tärkeää sen asukkaille ja yrittäjille, vastuullisuuteen panostetaan siellä paljon.

Kansallispuistot tarjoavat mitä upeimpia kokemuksia päästä kokemaan jylhä luonto lähellä kotia. Suomessa on monia upeita kansallispuistoja, ja niihin matkustaa helposti autolla tai kimppakyydillä, bussilla tai junalla. Kansallispuistoissa on vaellusreittejä, joista voi valita itsellesi ja omalle kunnollesi sopivimman reitin. Hurjimmat lähtevät pitkille kalliovaelluksille, joilla erätaidot punnitaan. Lapsiperheiden tarpeita vastaavat hyvin huolletut luontopolut, joissa voi kulkea turvallisesti rattaidenkin kanssa. Retken kuin retken kruunaa tietenkin eväät, jotka nautitaan luonnon helmassa. Muistathan poimia roskat ja jättää laavut ja muut retkeilypaikat siistiin kuntoon!


Kotimaan kaupunkeihin tutustuminen tarjoaa mahdollisuuden päästä tutustumaan erilaisiin kulttuuri- ja taidekohteisiin helposti ja kätevästi. Kuten usein sanotaan, Suomen kaikki kaupungit ovat kesäkaupunkeja ja silloin niistä kannattaa ottaa kaikki irti. Vastuullisuuskysymyksiä kannattaa miettiä myös hotellia valitessa. Esimerkiksi monet hotellit Helsinki kantavat vastuun kestävän kehityksen edistämisestä ja tekevät näkyväksi omat vastuullisuuslupauksensa nettisivuillaan, jotta asiakas pääsee tutustumaan niihin jo etukäteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *