Kategoriat
Uncategorized

Lainaa ekoystävälliselle yritykselle – Parhaat vaihtoehdot

Lainaa ekoystävälliselle yritykselle – Parhaat vaihtoehdot

(Monet rahoitusyritykset tarjoavat vihreille yrityksille lainoja tänä päivänä)

Koska ilmastonmuutos uhkaa koko planeettamme, on tärkeää, että yritykset pyrkivät tekemään yrityksistään ympäristöystävällisempiä. Ekoystävällisten yritysten perustaminen tai olemassa olevien yritysten muuttaminen ekologisemmiksi ei ole kuitenkaan ilmaista. Yritysten halukkuus tehdä yrityksistään ympäristöystävällisempiä on kuitenkin myös vaikuttanut finanssimaailmaan. Tässä artikkelissa esittelen hyviä laina vaihtoehtoja yrityksille, jotka ovat kiinnostuneita tekemään yrityksistään ekoystävällisiä tai ekoystävällisempiä.

Mutta käsitellään aluksi, mitä ekoystävälliset yritykset oikeastaan ovat. Ekoystävälliset yritykset ovat yrityksiä, jotka pyrkivät tekemään positiivisen muutoksen tai olemaan tekemättä minkäänlaista muutosta ympäristölle tehdessään samalla voittoa. Ekoystävällinen yritys voi olla kestävä luonteeltaan (kuten vihreä arkkitehtuuri yritys) tai hyödyntää kestäviä energiamuotoja operaatioissaan esimerkiksi asentamalla aurinkopaneeleja katoille.

Ymmärrämme varmaan kaikki, että yritysten siirtyminen ekologisempiin toimintatapoihin on tärkeää, mutta miten turvaamme sitten ekoystävällisten yritysten rahoituksen? Kestäville yrityksille on parikin varteenotettavaa rahoitus vaihtoehtoa mukaan lukien valtion lainojen hakeminen, apurahaohjelmat, joukkorahoitus, perinteiset lainat ja vaihtoehtoisten rahoituslaitosten hyödyntäminen. Ekoystävälliset yritykset voivat siis saada lainaa ja muunlaista rahoitusapua monilta eri tahoilta tänä päivänä. Käsittelen tässä artikkelissa vain joitain rahoituskeinoja ekoystävällisille yrityksille, jotta saat paremman käsityksen lukuisista mahdollisista vaihtoehdoista.

Parhaat rahoitusmuodot ekoystävällisille yrityksille

Valtion lainat ja apurahat

Useat valtion virastot myöntävät apurahoja ja edullisia lainoja vihreille yrityksille. Lukuisiin valtion ja EU:n laina vaihtoehtoihin pääset tutustumaan paremmin EU:n tai Suomen valtion sivuilta. Ennen lainan hakemista sinun on hyvä kuitenkin tietää, että lainaohjelmat ovat erittäin kilpailtuja ja ohjelmiin hakeminen voi viedä erittäin paljon aikaa. Lisäksi ohjelman edellytykset ovat erittäin vaativat ja täsmälliset.

Joukkorahoitus

Jos ekoyrityksesi ei täytä valtion lainaohjelmien vaatimuksia, voit harkita varainkeruuta joukkorahoituksen kautta. Tänä päivänä erilaisia joukkorahoitus alustoja on lukuisia, mutta suosittelen, että harkitset vain tunnetuimpien ja luotettavimpien alustojen, kuten Kickstarterin, GoFundMe ja Indiegogo:n käyttämästi. Nämä alustat tarjoavat yrityksille mahdollisuuden kerätä pääomaa useilta ihmisiltä samanaikaisesti. Mikä parasta, lähes mikä tahansa yritys voi luoda varainkeruusivun, kunhan noudatat alustojen sääntöjen.

Joukkorahoitus vaihtoehto on erittäin varteenotettava rahoituskeino myös sen takia, että varainkeruu tapahtuu lahjoitusten kautta. Alustojen käyttäjät lahjoittavat rahaa vain projekteihin, joihin he uskovat, joten joukkorahoitus alustat on erittäin hyvä keino kerätä varoja yrityksellesi. Pystyt samalla myös markkinoida yritystäsi useille ihmisille kansainvälisesti.

Velkarahoitus

Velkarahoitus vastaa ihmisten käsityksiä lainaamisesta. Velkarahoitusta käyttäessäsi otat lainaa joltain luotonantajalta ja maksat hänelle lainasi takasin sovittuun hintaan korkojen kera sovittujen lainehtojen mukaisesti myöhemmin. Ekoystävällisille yrityksille ei ole juurikaan olemassa omia velkarahoitus ohjelmia, mutta voit hakea ekoystävälliselle yrityksellesi perinteistä pankkilainaa. Sekä pankit, että muut luotonmyöntäjät tarjoavat lainoja alustoillaan.

Pankit kuitenkin tunnetusti pyrkivät välttelemään riskien ottamista, joten ne kelpuuttavat lainanhakijoiksi vain kaikista vankimmat yritykset pääsääntöisesti. Jos yrityksesi kuitenkin läpäisee pankkien ankarat tarkastusprosessit, voit saada halutessasi jopa suurenkin lainan ekoyrityksellesi erittäin edullisesti ja vielä joustavilla lainaehdoilla.

Jos yrityksesi ei kuitenkaan läpäise pankkien tarkastusprosesseja, voit silti hakea lainaa muualta. Tänä päivänä monet rahoitusalanyritykset nimittäin myöntävät lainoja kohtuullisilla koroilla. Netissä on lukuisia laina-alustoja, joilta yritykset ja yksityishenkilöt voivat erittäin näppärästi hakea lainoja. Erilaisten rahoitusalustojen suurin etu on se, että ne eivät ole yhtä tarkkoja lainanhakijan takaisinmaksukyvyn suhteen kuin pankit. Lisäksi saat lainan pankkitilillesi paljon nopeammin käyttämällä muiden rahoitusyritysten palveluita. Tämän kääntöpuolena joudut kuitenkin yleisesti ottaen maksamaan lainastasi huomattavasti korkeampaa korkoa. Korkotasot eivät kuitenkaan ole tänä päivänä yhtä korkeat kuin vielä muutamia vuosia sitten, joten vaihtoehtoisten rahoitusyritysten palveluiden käyttäminen on erittäin varteenotettava ratkaisu nykyisin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *