Helpompaa ruoanlaittoa pihalla – kesä on grillauksen kulta-aikaa

Helpompaa ruoanlaittoa pihalla - kesä on grillauksen kulta-aikaa

Kesällä hellan äärellä seisominen on hikistä ja raskasta hommaa. Siksi onkin hyvä säästää aikaa ja vaivaa siirtämällä ruoanlaitto pihalle ja nauttia samalla auringosta ja luonnosta. Grillissä valmistuvat helposti esimerkiksi yksinkertaiset ja kevyet kasvisvartaat. Grilli, kuten mikä tahansa muukin ruoanlaittoon käytetty väline, on kuitenkin hyvä pitää kunnossa, jotta sen käyttöikä on mahdollisimman pitkä. Alle on listattu muutama neuvo, joilla grillaus taatusti sujuu. 

Esimerkiksi ekologisella kasvisruokavaliolla elävä kokkailija ei välttämättä toivo edellä mainittuihin kasvisvartaisiinsa aiempien kokkailujen jäljiltä jääneitä lihatähteitä. Grilli on toki muutenkin tärkeää puhdistaa aina ennen kokkausta, riippumatta siitä minkä tyyppinen grilli on kyseessä. Helpoin keino tähän on laittaa se päälle ja antaa sen polttaa edellisten grillailujen jäänteet pois, mutta aina tämä ei riitä. 

Kaasugrilliä käyttäessä kannattaa investoida pitkävartiseen harjaan tai raspiin, jotta siivous helpottuu. Voit poistaa rasvaa ja tähteitä kaasugrillistä myös asettamalla foliota levyn päälle ja laittamalla grillin sitten päälle kovalle lämmölle hetkeksi.

Hiiligrilli on erityisen helppo puhdistaa joka käytön jälkeen, koska voit vain huuhdella sen vedellä. Huolehdi kuitenkin aina, että se on kunnolla kuivunut ennen kuin laitat sen säilöön. Anna sen mieluiten myös sammua kunnolla ennen kastelua, sillä palavat hiilet savuavat paljon, kun niille kaataa vettä. 

Oli kyseessä sitten kaasu- tai hiiligrilli, puhdistaessasi sen mieluiten sekä ennen että jälkeen käytön, se palvelee sinua tämän kesän lisäksi myös useiden tulevien kesien ajan. Näin pääset nauttimaan kesän antimista vaikkapa mökkisi terassille ilman, että joudut tuhlaamaan arvokasta aikaasi sisätiloissa kuuman uunin äärellä seisoskellen.