Hanki energiatehokas televisio

Hanki energiatehokas televisio

Nykypäivänä puhutaan paljon energiatehokkuudesta ja sitä haetaan kaikessa. Talot tehdään energiatehokkaiksi, autot muuttuvat yhä enemmän ympäristöystävällisemmiksi ja tuottavat vähemmän päästöjä. Energiatehokkuudessa kodinkoneet ovat olleet jo pitkään uranuurtajia ja esimerkiksi pesukoneita on myyty jo vuosikymmeniä energialuokkien mukaan. Myös muussa elektroniikassa on energiatehokkuus tullut pinnalle ja laitteet kuluttavat yhä vähemmän energiaa. Tämä tietenkin on hyvä asia ja näkyy myös kuluttajan sähkölaskussa. Kodin tärkeistä elektroniikkalaitteista yksi on televisio mutta millaisia ovat energiatehokkaat televisiot ja millainen kannattaisi ostaa itselle.

Energiatehokkuus on todella säästöä ja myös televisiossa energiatehokkuus voi tarkoittaa satojen eurojen säästöä vuositasolla. EU:ssa on käytössä samanlainen energiamerkintä, joka tietenkin helpottaa laitteen valintaa ja vertailua eri myyjien välillä. Televisioita voi myös lähteä tilaamaan verkosta toisilta Eurooppalaisilta toimittajilta tämän energiatehokkuus merkinnän perusteella, mutta kannattaa varmistaa, että laitteen kaikki liitännät ja johdot toimivat myös Suomessa. Energiamerkintä jakaa laitteet erilaisiin luokkiin ja näitä voivat olla luokat A-G. Luokista paras on A ja heikoin on G ja laitteen sijoittuminen eri luokkiin lasketaan monien eri tekijöiden avulla.

Televisioiden energiamerkinnät ovat olleet käytössä myös pitkään ja niiden energiamerkintä kertoo television sähkön kulutuksesta tuhatta tuntia kohden. Laitetta valittaessa kannattaa olla tarkkana, koska television eri tilat kute HDR voi kuluttaa enemmän energiaa kuin normaali tila. Tämän takia kannattaa tarkistaa energiamerkinnästä kaikki tiedot ennen laitteen ostoa. Televisiossa on tietenkin tärkeä myös kuvanlaatu ja monet eivät halua säästää liikaa energiaa, jos kuvanlaatu heikkenee. Tämä on täysin ymmärrettävää mutta on hyvä muistaa, että suurempi kulutus tarkoittaa suurempia kuluja. Energiatehokkaat televisiot löytyvät monista verkkokaupoista tai elektroniikkaliikkeistä. Hyvään televisioon kannattaa panostaa, koska ne kestävät käytössä pidempään ja säästävät suuren summan rahaa pitkällä aikavälillä.