Ekologista lomailua hotellissa

Vastuullisuus ja ympäristötietoisuus on tämän päivän puhutuimpia aiheita. Se näkyy myös ihmisten käyttäytymisessä sekä valinnoissa. Monet valitsevat matkustaessaan aina sen ekologisemman vaihtoehdon, jos se on mahdollista. Myös hotellit ovat lähteneet kehittämään omia palveluitaan yhä vihreämpään suuntaan ja panostavat siihen, että hotellissa majoittuminen olisi mahdollisimman vastuullista ja vähän ympäristöä kuormittavaa. Mitä keinoja hotellilla on tehdä majoittumisesta ekologista ja vastuullista. Käymme tässä läpi millaisia asioita hotellien tulisi ottaa huomioon.

Hotelleissa syntyy paljon jätettä ja myös pestävää kuormaa. Jatkuva puhdistaminen ja pesu rasittaa ja kuormittaa luontoa. Tämän takia monet hotellit panostavatkin siihen, että vierailijoita painotetaan käyttämään pyyhkeitä useamman kuin yhden kerran ja myös pidemmällä vierailulla, jos tarvitaan lakanoiden vaihtoa, se tehdään vain pyydettäessä. Tämä voi tuntua asiakkaasta rasittavalta mutta se säästää luontoa. Monet hotellit myös muuttavat omaa infrastruktuuriin ja panostavat uuden teknologian hyödyntämiseen. Valaistu on monesti vaihdettu LED-valaistukseen, joka säästää huomattavan paljon energiaa heti alusta alkaen. Lisäksi tällaiseen järjestelmään monet ova lisänneet liiketunnistimilla toimivan valaistuksen, joka sammuttaa valot automaattisesti, säästäen yhä enemmän energiaa.

Monet hotellit hakevat myös toiminnalleen erityisiä sertifikaatteja, jotka kertovat heti asiakkaille, että hotelli toimii vastuullisesti. Esimerkiksi Green Key ympäristö sertifikaatti kertoo hotellin tekevän töitä päivittäin ympäristön eteen ja sen henkilökunta on sitoutunut toimimaan vastuullisesti luonto säästäen. Klikkaa tästä hotellin sivuilla, joka on saanut kyseisen sertifikaatin kun vierailet seuraavan kerran Helsingissä ja haluat majoittua vastuulliseen hotelliin. Sertifikaatit ovat yleisesti kansainvälisten ohjelmien valvomia ja niihin kuuluu monia hotelleja. Ne sitouttavat sertifikaatin saaneet toimimaan ja jatkuvasti pienentämään toimintansa ympäristö rasittavuutta. Tämä onkin tärkeä huomioida kun varaa hotellia itselleen ja varmistaa, että hotelli toimii jonkin sertifikaatin alaisuudessa.