Kategoriat
Uncategorized

Ekologisia kalusteita

Maapallon tulevaisuus on paljolti ihmisten käsissä ja ekologisuus on monilla aloilla tärkeä puheenaihe. Myös sisustamisessa on nykyisin mahdollisuus ajatella asioita ekologisella tavalla. Ekologinen ajattelu säästää luontoa ja kuormittaa sitä vähemmän. Ekologinen sisustaja voi tehdä monenlaisia valintoja kun valitsee huonekaluja ja sisustustuotteita omaan kotiin tai toimistolle. Katso seuraavasti, miten voit sisustaa ja käyttää ekologisia kalusteita.

Monesti ajatellaan, että kevyistä materiaaleista valmistetut edulliset tuotteet ovat ekologisempia kuin täyspuu, design tai käsityötuotteet. Näin ei kuitenkaan välttämättä ole vaan monesti suuret tehtaat tuottavat halvempia materiaaleja kalusteiden raaka-aineiksi ja ne eivät myöskään kestä käytössä kovin kauaa, joten silloin täytyy taas ostaa uusia tuotteita ja kalusteita. Tämä ei ole kovin kestää luonnon kannalta ja sen takia myös kalusteisiin kannattaa panostaa.

Ekologisuudessa myös kotimaisuus on tärkeää. Voit löytää esimerkiksi täyspuisia kalusteita Masku verkkokaupoista tai kivijalkamyymälöistä ympäri Suomen. Kunnolla valmistetuissa tuotteissa, joissa on käytetty kestäviä materiaaleja ovat paljon ekologisempia vaihtoehtoja. Ne kestävät kulutusta ja parhaassa tapauksessa ne säilyvät sukupolvelta toiselle käytössä ilman, että uusia tarvitsee ostaa. Sama pätee yleensä design tuotteisiin, jotka on valmistettu ekologisesta ja kestävistä materiaaleista.

Yksi tapa hankkia ekologisia kalusteita on käydä ostamassa niitä kierrätyskeskuksesta, kirpputoreilta tai etsiä käytettyjen huonekaluja myyvistä liikkeistä. Tällaisten käyttettyjen tuotteiden ostaminen on todelline ekoteko ja säästää luontoa todella paljon. Kalusteiden lisäksi kotiin voi hankkia ekologisia materiaaleja myös seinille, lattiaan tai kattoon. Suosimalla kokopuisia tuotteita kuten paneelit, koko puiset lattialaudat ja kattolaudat, voit tehdä kodista ekologisen. Käyttämällä paljon käytettyä ja luonnon materiaaleja voi tehdä järkeviä valintoja luonnon kannalta. Nämä tuotteet ja materiaalit ovat myös yleensä kestävämpiä ja vaikka investointi on isompi, loppu säästö on paljon suurempi.