Ekologinen reissu perheen kanssa Helsingissä

Ekologinen reissu perheen kanssa Helsingissä

Kesälomat on nyt lusittu ja on aika palata takaisin arkeen. Tässä blogipostauksessa palaan kuitenkin hetkeksi helteisiin kesälomapäiviin, jotka vietimme perheemme kanssa lomamatkalla Helsingissä. Toivottavasti saat kokemuksistamme ideoita myös omien, vastuullisten reissujesi suunnitteluun!

Helsingin valitsimme kohteeksi, sillä se tarjoaa tekemistä koko perheelle. Perheen pienimmät nauttivat eniten hurjista vauhdeista Linnanmäen huvipuistossa, kun taas vanhempia kiinnostivat erilaiset ravintolat ja näyttelyt. Saimme kaupungissa helposti kulumaan monta päivää, mutta paljon jäi vielä näkemättä.

Majoitus helsinki oli helppo valinta. Helsingissä on lukuisia hotelleja, jotka kiinnittävät huomiota vastuullisuuteen. Tutustuimme etukäteen erilaisiin hotelleihin ja majoitusvaihtoehtoihin ja luimme yritysten vastuullisuuslupauksista nettisivuilta. Valitsimme hotellin, jota suunniteltaessa oli pyritty minimoimaan turha vedenkulutus ja jonka sisustamisessa suosittiin kierrätysmateriaaleja.

Lasten kanssa matkustaessa liikkumista täytyy suunnitella etukäteen. Helsingissä tämä on helppoa, sillä julkiset ajoneuvot kulkevat sujuvasti ja palveluita on helppo käyttää. On ilahduttavaa huomata ympäristönkin kannalta, että keskustaan ei edes kannata tulla henkilöautolla, sillä julkisilla matka taittuu huomattavasti helpommin. Lapsetkin nauttivat erilaisten ajoneuvojen kyydissä istumisesta!

Ravintoloita Helsingistä löytyy loputtomiin. Koska suosimme lähiruokaa, tarkistimme etukäteen, mistä ravintoloista saa lähellä tuotetuista raaka-aineista valmistettuja annoksia. Hyvä idea oli myös kiertää toriravintoloita, niistä löytyi usein tuoreimmat raaka-aineet. Helsingistä löytyy myös kokonaan hävikkiraaka-aineista koottuja annoksia tarjoava ravintola Nolla, joka yllätti: hävikkiaineksista oli koottu fine dining -annoksia, joita kelpaisi tarjota hienommillekin vieraille!

Koko perheelle jäi reissusta hyvä muisto, jota voi nyt arjessa taas muistella. Sovimme, että tulemme tekemään vastaavan reissun myös ensi kesänä. Uusia ravintoloita, museoita ja näyttelyitä syntyy kuin sieniä sateella ja olemme varmoja, että ensi reissu on vähintään yhtä jännittävä kuin tämänkesäinen!