Askartele itse helposti kotia viihtyisäksi

Askartele itse helposti kotia viihtyisäksi

Kodin laittaminen itse on monelle mielipuuhaa ja miksipä ei omaa asuinympäristöään muokkaisi viihdyttäväksi? Nykyaikana monet ostavat suurimman osan koristeistaan valmiina, mutta niiden tekeminen ja valmiiden ratkaisujen tuunaaminen on yhä yleisempää. Onkin varsin helppoa saada muokattua valmiita ratkaisuja oman näköisiksi, persoonallisiksi vaihtoehdoiksi. 

Askartelusta saattaa helposti tulla mieleen liima, paperi, sakset ja kortit. Kuitenkin askartelu on varsin moninaista ja voit askarrella käytännössä lähes mistä tahansa raaka-aineesta ja materiaalista! Kodista löytyvien tarvikkeiden, kuten tyhjin WC-, ja talouspaperirullien hylsyjen avulla voit helposti saada rakennetta elementteihin aikaikaiseksi. Tyhjää talouspaperihylsyä voit käyttää vaikka puun runkona ja tehdä pumpulista jouluisen latvan, jolloinka saat kivan talvisen asetelman aikaiseksi.

Vanhoista sanomalehdistä voit tehdä paperimassaa. Kannattaa huomioida että käyttää nimenomaan sanomalehtipaperia, eikä aikakaus-, tai mainospaperia. Niistä ei saa kauhean hyvää paperimassaa aikaiseksi erilaisen rakenteen vuoksi. Vedenkeitin ja kattila ovat hyviä apuvälineitä veden lämmittämiseen ja paperimassan tekoon.

Apuvälineitä askarteluun

Askarrellessa kannattaa käyttää hyviä apuvälineitä ja työkaluja, jotta saat hyvän lopputuloksen aikaiseksi. Hyvillä työkaluilla onnistut todennäköisemmin ja siksi niihin kannattaa hieman panostaakin. 

Rautalanka on hyvä apuväline tukevan rakenteen aikaansaamiseksi. Rautalankaan on hyvä kiinnittää koristeita ja ne esimerkiksi asetelmien tukirankana rautalanka on kevyt, kestävä ja helposti muotoiltava. Tähän tarkoitukseen kannattaa myös hankkia tukevat pihdit, joilla rautalankaa saa helposti katkaistua ja muotoiltua.

Paperitavaran muotoilussa ja leikkaamisessa Fiskars sakset ovat laadukas ja loistava apuväline. Ne ovat tehokkaat paksujenkin materiaalien, kuten julisteiden, tapettien, koristeiden ja esimerkiksi kankaiden leikkaamiseen. 

Askarteluliima kannattaa valita käyttötarkoituksen mukaan ja käyttää useampia liimoja, juuri oikeaan käyttötarkoitukseen suunnattua vaihtoehtoa, jotta lopputuloksesta tulee hyvä. Vääränlainen liima ei välttämättä pidä ollenkaan ja näyttää epämiellyttävältä lopputuloksen kannalta. Kannattaa siis panostaa eikä vain käyttää yhtä yleisliimaa.